New Horizons: een Virtual Reality Exercise Platform voor training van lichaam en geest


Medische experts, fysiotherapeuten en andere health professionals hebben ons geadviseerd bij het bouwen van ons virtual reality platform New Horizons. Dit platform is gemaakt om beweging op een motiverende manier te bevorderen en tegelijkertijd cognitieve processen te stimuleren. Dus, oefening voor body en mind, tegelijkertijd!

HumanXR helpt klinieken, verpleeghuizen en gezondheidsinstellingen met een kant-en-klare oplossing, om makkelijk met New Horizons van start te gaan. New Horizons is zo ontworpen dat het minimale ondersteuning vereist en dat cliënten zelfstandig kunnen inchecken, simpelweg met een persoonlijke keycard.

Maar, hoe motiveren we uw cliënten dan met New Horizons, zodat ze met plezier méér gaan bewegen?

 

Fiets en ontdek nieuwe werelden. In VR, of gewoon met een TV!

Roeien of handfietsen kan ook, met de motion controllers!

Sluit elke fietstrainer eenvoudig aan met onze sensor!

We maken fysiek (en cognitief!) trainen weer leuk.

Ontdek verrassende plekken en verzamel vitality punten!

Motiveren om te bewegen

New Horizon voelt als het spelen van een spel buiten in de natuur. En spelelementen zijn belangrijk om te motiveren. Ook het ‘virtueel buiten zijn’ wordt erg gewaardeerd, vooral omdat de client in virtual reality echt even ergens anders is. Samen met het intelligente en interactieve interactie-ontwerp combineert New Horizons zo alle ingrediënten voor fysieke en cognitieve training, terwijl uw client op ontdekkingsreis is in een landschap van 1.000.000 m2.

Uw client wordt beloond met vitality points voor elke 100 meter afgelegd. En meer vitality points betekent meer toegang tot uitdagende, langere paden. Als extra cognitieve uitdaging kunnen uw clienten objecten zoeken en verzamelen. Goed voor functionele training van de hersenfuncties!

En geen zorgen: New Horizons werkt met TV, projector of virtual reality headset. Zo kunnen we tegemoet komen aan mensen die de virtual reality headset nog niet willen gebruiken. Zelfs wanneer uw klant in virtual reality begint, kan hij de headset afzetten en de oefening gaan gewoon verder op het tv-scherm!

 

Meer dan 1.000.000 vierkante meter vol verrassingen

Maak kennis met de lokale bevolking

Ontdek leuke bergdorpjes in de sneeuw

Fiets door canyons en laat je verrassen

Verleg grenzen en ontdek nieuwe werelden

New Horizons is gebouwd met een collectie van geanimeerde 3D-werelden, geïnspireerd door wat de natuur ons te bieden heeft. Ondergedompeld in meer dan 1.000.000 m2 landschap met bergen, honderden dieren, duizenden bloemen en bomen, zullen uw cliënten het gevoel hebben dat ze… buiten zijn. En misschien wel even hun beperkingen of pijn vergeten – terwijl ze aan het bewegen zijn!

Uw cliënten fietsen, waterfietsen of roeien, en ontdekken kleine dorpjes, vriendelijke dorpsbewoners en verrassende plekken. Sommige werelden voelen vertrouwd aan, andere lijken meer op een vakantiebestemming, zoals bijvoorbeeld het winterlandschap of het prachtige Aziatische landschap.

Een virtuele coach in de vorm van een vriendelijke vos Charlie wijst de weg en past snelheid en ergonomie automatisch aan. Om tijdens het bewegen ook cognitief scherp te blijven, wordt iedereen uitgedaagd om objecten te verzamelen, die Charlie heeft verstopt langs het pad. Zo verdien je nog meer vitality points.

En… zeker weten dat er aan het eind van het pad een verrassing klaar staat!

Immersief
In tegenstelling tot oplossingen die uitsluitend een TV gebruiken, brengt New Horizons uw cliënten echt even naar een andere virtuele plek. En dit is cruciaal, omdat hierdoor de afleiding van beperkingen en de motivatie om te bewegen een extra impuls krijgt! Onze werelden zijn daarom volledig immersief: uw client kan 360 graden rondkijken in een levendig, stereoscopisch landschap met behulp van de meest recente en professionele Oculus Rift S headset.

In tegenstelling tot videobeelden, lééft onze wereld. Dieren komen naar uw clienten toe, nieuwsgierig als ze zijn. Soms begint het te sneeuwen, en lijkt het alsof de sneeuwvlokjes op het gezicht landen. Bewoners in de virtuele wereld praten en zingen, en in sommige dorpen is feest!

Ook audio is cruciaal voor een volledige onderdompeling. Daarom hebben we onze ervaringen verrijkt met honderden 3D-geluidseffecten, zodat uw client de vogels en krekels kan horen, kan genieten van muziek of gewoon kan ontspannen bij het geluid van een kabbelende rivier.

Intelligent

Omdat we beweging willen aanbieden voor een brede doelgroep, is de slimme vos ‘Charlie’ de virtuele coach en metgezel. Hij zal het verzet aanpassen aan de conditie van uw clienten. En wanneer uw clienten echt te moe zijn, dan zorgt Charlie dat ze met een Vespa of motorboot verder kunnen, om even uit te rusten!

Vanuit ergonomisch oogpunt past de handfiets en de roeiboot zich automatisch aan, zodat deze past bij elke armlengte en elk bewegingsprofiel. U hoeft dus geen instellingen te veranderen, Charlie zorgt ervoor.

Voor afwisseling in beweging zal Charlie uw clienten regelmatig vragen wat ze liever oefenen: armen of benen. Ook biedt hij de keuze uit paden met verschillende afstanden, afhankelijk van de verzamelde vitality points.

Interactief

Fietsen, waterfietsen, handfietsen, roeien: het is allemaal mogelijk en de client kan beslissen zonder een druk op de knop! We volgen de bewegingen met high-end controllers van Oculus. En we meten uw trapsnelheid met behulp van een sensor die kan worden aangesloten op een bestaande vloerfiets of fitness-apparaat. Optioneel bieden wij een slimme en ergonomische elliptische fiets met een soepele, lichte trapbeweging.

Het gevoel van vrijheid is cruciaal. Vooral voor mensen met beperkte mobiliteit willen we dit gevoel van vrijheid teruggeven. Daarom kunnen uw clienten zelf bepalen waar ze naartoe gaan, en het landschap en de route kiezen waar ze de voorkeur aan geven.

Interactiviteit betekent ook dat uw clienten worden uitgedaagd om tijdens het fietsen op zoek te gaan naar fruit en andere objecten. Geen zorgen, ze hoeven niet op een knop te drukken, door ernaar te kijken of ernaar te wijzen zal virtuele coach Charlie ze verzamelen!

Intuitief
We realiseren ons dat veel mensen nog niet zo vertrouwd zijn met controllers. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om deze virtuele werelden te ontdekken zonder ook maar één knop of toets in te drukken! Door naar borden te kijken of ernaar te wijzen, bepaalt uw client zelf de route.

U kunt uw cliënten voorzien van een persoonlijke New Horizons keycard. Deze wordt gebruikt om bij te houden welke paden al zijn ontdekt. De New Horizons keycard is ook een uitstekende manier voor u om te bepalen wie dit VR-systeem in uw instituut mag gebruiken. Met de kaartlezer hoeft u geen naam in te voeren en geen account aan te maken.

Fietstrainers en controllers

 

Fysiek bewegen in virtual reality vereist het gebruik van controllers. Zo weet de computer wat je armen of benen doen! Clienten kunnen armen of benen trainen, en elk moment wisselen. En we hebben ook rekening gehouden met mensen die maar een arm of hand kunnen of willen trainen. We gebruiken hoogwaardige controllers van Oculus Rift S. Ook bieden wij een slimme en ergonomische ellipical vloerfiets aan, die het mogelijk maakt om te fietsen in elke virtuele wereld die wij creëren.

We realiseren ons echter dat er op de meeste plaatsen waar mensen aan hun gezondheid werken al veel goede fitness apparatuur beschikbaar is. Daarom maken we het mogelijk om elke fietstrainer uit te rusten met een kleine sensor. U hoeft dus niet te investeren in nieuwe fitness apparatuur. Gebruik uw favoriete fietstrainer terwijl u geniet van het intelligente, interactieve en immersieve New Horizons.

 

New Horizons is zo gemaakt dat het ook werkt met een TV scherm. Je kunt zelfs elk moment wisselen tussen VR en TV. Dus ook degene die nog niet gewend zijn aan virtual reality kunnen meteen aan de slag! Meer weten? Mail naar sparkle@humanXR.com

Immersion and emotion: their impact on the sense of presence. Banos RM, Botella C, Alcaniz M, Liano V, Guerrero B, Rey B. Cyberpsychol Behav. 2004 Dec;7(6):734-41

The Effectiveness of Virtual Reality Distraction for Reducing Pain: A Meta-Analysis by Melissa P. Kenney and Leonard S. Milling University of Hartford. Psychology of Consciousness: Theory, Research, and Practice 2016 American Psychological Association 2016, Vol. 3, No. 3, 199–210

Interactivity Influences the Magnitude of Virtual Reality Analgesia. Wender et al. 2009. Journal of Cyber Therapy and Rehabilitation react-text: 52 2(1):27-33