We maken bewegen weer leuk, voor iedereen 

Bewegen is van vitaal belang voor onze gezondheid, ook voor ouderen, mensen met chronische aandoeningen en mensen met een beperking. Een sedentaire levensstijl is net zo ongezond als roken. Mensen in zorginstellingen of revalidatiecentra, maar ook mensen die vechten tegen chronische ziekten zoals bijvoorbeeld diabetes en obesitas hebben veel te winnen met regelmatig bewegen.

Toch zijn veel mensen met gezondheidsproblemen niet in staat om gewoon langs het strand te wandelen of te fietsen, vooral als ze in een instelling of verpleeghuis verblijven. En terwijl deze mensen het meeste baat zouden hebben bij beweging, is het juist deze groep die vaak niet gemotiveerd is om dat te doen.

En dat is waar HumanXR helpt: wij maken bewegen weer leuk voor degenen die dit het meest nodig hebben met ons New Horizons VR platform.

Zo leuk, alle mensen die je onderweg ziet!

Het roeien is geweldig. Leuk dat je om je heen kunt kijken.

Het leek wel even alsof ik weer kon fietsen!

Het gebruik van virtual reality (VR) en augmented reality (AR), samen eXtended reality (XR), wint snel terrein. Daarom geloven we getuige te zijn van de geboorte van een heel nieuw spectrum aan mogelijkheden om training en activatie te bevorderen. En hoewel we niet durven beweren dat onze VR-ervaringen uw clienten beter maakt, zijn we ervan overtuigd dat we een flinke boost kunnen geven aan fysieke en cognitieve training – vooral voor mensen met beperkingen die niet zo maar even een rondje door het park kunnen lopen.

Gezond ouder worden

New Horizons helpt professionals om het oefenen en bewegen in hun zorginstellingen te bevorderen. Regelmatig bewegen verbetert fysieke en mentale functies. Ook helpt het ouderen om mobiel te blijven. Tevens verlaagt het de risico’s op hart- en vaatziekten, stofwisselingsziekten, obesitas, cognitieve stoornissen, osteoporose en spierzwakte. Het helpt om de artritispijn te verminderen en kan de slaap verbeteren.

Toch zijn veel oudere mensen gewoon niet gemotiveerd om klassieke oefeningen te doen. En dat is waar HumanXR helpt!

Ondersteuning bij chronische aandoeningen
Voor mensen met chronische aandoeningen kan regelmatige lichaamsbeweging helpen om de symptomen te beheersen. Lichaamsbeweging is een van de belangrijkste factoren om het risico op het ontwikkelen van chronische problemen te verminderen. Maar beweging helpt ook bij het beheersen van de symptomen.

Lichaamsbeweging is volgens de WHO belangrijk voor preventie van chronische ziekten als astma, COPD, fibromyalgie, diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas, chronische pijn en kanker. Zelfs dementie kan verbeteren door te sporten. Daarom helpt HumanXR professionals met een innovatief VR platform, dat helpt om lichaamsbeweging te bevorderen, ook bij mensen met chronische aandoeningen.

Ondersteuning voor mensen met beperkingen
Een miljard mensen hebben fysieke of cognitieve beperkingen. Dit zijn mensen met ernstige moeilijkheden bij het lopen of traplopen, horen, zien of herinneren. Volwassenen met een beperking hebben meer kans op chronische ziekten dan mensen zonder handicap. Lichaamsbeweging kan helpen de gevolgen van chronische ziekten te verminderen, maar toch krijgt bijna de helft van alle volwassenen met een beperking onvoldoende beweging.

Dit is waar HumanXR kan helpen. Wij geven mensen met een beperking een gevoel van vrijheid in onze virtuele werelden, en maken het mogelijk om meer motiverende lichamelijke en cognitieve activiteiten aan te bieden.

Ondersteuning bij revalidatie
Oefenen en bewegen in virtual reality biedt een aantrekkelijke manier om actief zitten en beweging te bevorderen, hetgeen kan bijdragen aan het revalidatieproces. In de virtuele werelden kunnen tevens verschillende cognitieve functies worden getraind. Er is voldoende bewijs dat fysieke activiteit na een beroerte de conditie, het loopvermogen en de kracht van de spieren kan verbeteren.

Tevens kan lichaamsbeweging depressieve symptomen, cognitieve functie, geheugen en levenskwaliteit verbeteren.

Het virtual reality platform New Horizons is ontworpen voor fysieke en cognitieve training. Mooi dat er ook wetenschappelijk bewijs is dat virtual reality helpt bij het afleiden van pijn – zodat mensen hun pijn even kunnen vergeten in onze werelden. Vergelijkbaar bewijs is gevonden voor mentale ontspanning. Wetenschappers hebben bewezen dat een virtuele wandeling in de natuur kan bijdragen aan ontspanning en vermindering van depressiviteit. Geen wonder dat ons New Horizons platform daarom boordevol flora en fauna zit!
Waarom moeilijk doen?

New Horizons bundelt software en hardware in één geïntegreerd pakket. Wij leveren de New Horizons software geïnstalleerd op een zeer krachtige maar compacte computer, inclusief Oculus Rift S headset en sensoren. Wij hebben geen persoonlijke gegevens nodig en slaan geen gezondheidsgegevens van uw klanten op, noch zetten we lokale gegevens over naar een cloud of server. Dus ook geen gedoe met GDPR. En via internet kunnen wij het onderhoud en de updates op afstand uitvoeren.