Singapore en Nederland, 25 januari 2021 – Fourier Intelligence heeft een strategische samenwerking met HumanXR aangekondigd. Dit partnerschap brengt twee baanbrekende bedrijven op het gebied van geavanceerde revalidatie-robotica en virtual reality (VR) samen om innovatieve en intelligente revalidatieoplossingen te co-creëren.

HumanXR en Fourier Intelligence hebben hun kerntechnologieën met succes geïntegreerd en lanceren een innovatief revalidatiesysteem uitgerust met virtual reality. Dit nieuwe systeem combineert HumanXR’s New Horizons met Fourier Intelligence’s CycleMotus™ H1 om een activerende multi-sensoriële omgeving te bieden, welke motivatie van de gebruiker verhoogt.

“Virtual Reality, gecombineerd met robotica, creëert snelle en op maat gemaakte oplossingen voor revalidatie op afstand. Met het head-mounted display (HMD) kunnen we de gebruiker nu door middel van computergegenereerde beelden in een prachtige multisensoriële omgeving onderdompelen. Verschillende studies over VR tonen het potentieel aan voor fysieke en mentale activatie en revalidatie. De virtuele onderdompeling kan de therapietrouw verhogen en kan de patiënt afleiden van het ervaren van pijn, vermoeidheid en angst”, aldus Zen Koh, medeoprichter van Fourier Intelligence en Group Deputy CEO. 

“In de afgelopen jaren hebben we de snelle groei van virtual en augmented reality gezien, samen ook wel extended reality (XR) genoemd. We hopen dat deze technologie een nieuwe horizon biedt voor fysieke en mentale activatie voor mensen met een beperking of chronische aandoening”, legt Marco Ghislanzoni, mede-oprichter en CTO van HumanXR, uit. “We hebben New Horizons met succes geïntegreerd met CycleMotus en zullen in de nabije toekomst meer producten uit de RehabHub-serie van Fourier integreren”.

De corona pandemie heeft de digitalisering versneld. Revalidatieprofessionals erkennen wereldwijd steeds vaker het belang van telegeneeskunde en digitalisering van revalidatiebehandelingen. Deze alliantie komt daarom op het juiste moment, met het oog op de huidige verschuiving naar meer inzet van virtual reality en meer telehabilitatie. Hoewel de pandemie de twee teams heeft verhinderd om fysiek bijeen te komen, werkt het team sinds juni 2020 virtueel samen om hun systemen te integreren in één oplossing. 

De samenwerking richt zich in eerste instantie op de integratie van de New Horizons VR software met de CycleMotus™ H1. Het nieuwe product zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 wereldwijd op de markt worden gebracht, zodat intuïtieve en immersieve revalidatietraining met het nieuwe geïntegreerde systeem kan worden aangeboden.