Bewegen wordt leuk, voor iedereen! Want HumanXR lanceert New Horizons voor klinieken, verpleeghuizen en zorginstellingen: een Virtual Reality Exercise Platform, ontworpen voor fysieke en cognitieve training. Mensen met een beperkte mobiliteit en mensen met chronische aandoeningen of sedentair gedrag hebben het meeste baat bij beweging. Toch zijn mensen met gezondheidsproblemen vaak niet gemotiveerd om te trainen. Daarom is New Horizons ontwikkeld, juist om dit probleem aan te pakken.

Met New Horizons stapt de gebruiker in een virtuele wereld waarin beperkingen en pijn even vergeten kunnen worden. Mensen kunnen fietsen, roeien, peddelen of handfietsen in 1.000.000 vierkante meter boeiende landschappen vol natuur, dieren, levendige dorpen en vriendelijke bewoners.

New Horizons maakt gebruik van professionele VR apparatuur, maar werkt ook met een gewone TV. Ook bestaande fietstrainers kunnen worden aangesloten. Een virtuele coach geeft aanwijzingen en gebruikers worden beloond met vitality points en tal van verrassingen. Als extra cognitieve uitdaging krijgen mensen een bonus voor het zoeken en vinden van speciale items.

Oefening dus voor lichaam en geest, tegelijkertijd!