Dit jaar zullen wij een vernieuwde versie van ons platform lanceren waarbij we de focus op de interactie en beweging vergroten. We gaan hierbij werken met een smart floorbike, waarbij gebruikers gemakkelijk door de VR-ervaring kunnen fietsen. Of we zorgen met behulp van een simpele sensor dat je je huidige fitness floorbike kan aansluiten. Wat gaat er nog meer veranderen?

Makkelijk in gebruik

Marco, co-founder en onze CTO, focust in de vernieuwde versie op het implementeren van bewegingsherkenning met controllers en met de slimme floorbike. Het is belangrijk dat de client tijdens de VR-ervaring in beweging blijft en steeds in spelvorm nieuwe handelingen kan blijven verrichten. De floorbike en VR interactie wordt zo gemaakt dat deze de versnelling zelf kan aanpassen aan de capaciteit van de client. En met hulp van machine learning kan de computer bewegingspatronen van handen en armen herkennen en deze gebruiken in de virtuele wereld.

smart floorbike virtual reality for movement humanxr

Ook is de gebruiksvriendelijkheid van het totale platform van groot belang. Het vernieuwde platform zal geen continue begeleiding meer vereisen, wat instellingen meer ruimte geeft om het in te zetten, omdat er minder supervisie nodig is. 

Betrokkenheid van de gebruiker

Onze VR Artist & Developer Daan Spinder is op dit moment bezig met de uitgebreide vormgeving van de VR-ervaringen, waarbij hij focust op het entertainment level van de VR-ervaring. Daarbij vinden we de betrokkenheid van de gebruikers erg belangrijk. Er zullen meer mogelijke routes en nieuwe elementen zijn dan in het huidige platform. En we gaan bewust kiezen voor een meer abstracte versie van de verschillende natuur-landschappen met vrolijke kleuren, mooi gestileerde objecten, meer beweging, meer dieren, bloemen, planten en uiteraard… meer interactie. Net als in de echte wereld: die is ook gemaakt om dingen in te beleven!

developing vr worlds humanxr

Tussentijdse screens van de VR-ervaringen die in ontwikkeling zijn.

Met het vernieuwde platform hopen we een nog bredere doelgroep te bereiken: namelijk alle mensen die gebaat zijn bij beweging maar die dat niet makkelijk kunnen of graag willen.

In de komende tijd blijven we onze ontwikkelingen en ervaringen met jullie delen! Heb je interesse in of vragen over ons VR platform of wil je als instelling graag betrokken zijn bij de ontwikkeling, dan kun je altijd contact opnemen via sparkle@humanxr.com