In mijn vorige blog vertelde ik over hoe het idee voor HumanXR zich verder heeft ontwikkeld in de praktijk. Dit keer ging ik in gesprek met Niels, mede-eigenaar en commercieel directeur van HumanXR. Niels is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten binnen HumanXR.

Lees mijn vorige blog: “Het creëren van een VR-platform”.

Niels kwam 1,5 jaar geleden in contact met Han, mede-oprichter van HumanXR, via een bericht op LinkedIn waarbij hij werd gegrepen door de innovatieve en sociale boodschap van onze start-up. Han en Niels kenden elkaar nog niet (fun fact: hun beide vrouwen bleken al jarenlang samen te werken als tweedelijns zorg professionals). Niels zocht contact met Han om te kijken of ze iets voor elkaar konden betekenen. Niet veel later spraken Han en Niels elkaar bij Van Der Valk om voor de eerste keer kennis te maken en te praten over elkaars ambities en rollen binnen HumanXR. Het was een schot in de roos. Ze bespraken de samenwerking ook met Marco en werd Niels onderdeel van het team. Door de perfecte aanvulling die Marco, Han en Niels op elkaar hebben, is Niels inmiddels ook mede-eigenaar van HumanXR geworden.

Op dit moment heeft Niels de eer om samen met innovatieve zorgorganisaties verder te bouwen aan / te leren over VR gebruik in de zorg. Op deze manier kunnen wij bij HumanXR de zinvolle en waardevolle VR content ontwikkelen waar zorgorganisaties behoefte aan hebben. Zo werken wij aan ons doel om VR breed beschikbaar te maken voor mensen die dit het hardst nodig hebben en dat steeds meer zorginstellingen deze techniek met een warm hart zullen omarmen.

Ons VR-platform

Cockpit_03

Uit het ontwikkelen en testen van de eerste VR-experiences met deze zorgorganisaties zijn inmiddels een aantal passende experiences voor ouderen ontstaan. Deze experiences vormen samen het HumanXR VR-platform dat een totaal pakket biedt waarbij ouderen mentaal en fysiek worden uitgedaagd, maar waar ze ook ontspanning kunnen vinden. Hoe gaat het dan vervolgens in zijn werk? Het platform wordt in een verpleeghuis geïnstalleerd. Na het geven van een korte training, kunnen de zorg professionals het zelf toepassen om ouderen even uit de sleur van alledag te halen. Uit verschillende internationale onderzoeken blijkt dat VR hiermee de kwaliteit van leven van de ouderen kan verbeteren (BRONNEN).

Toekomst

Met dit platform willen we een sociale impact creëren door zoveel mogelijk mensen in nood te helpen. Inmiddels zijn we ook onderzoek aan het doen naar de toepassing van VR bij ouderen met dementie. Hiervan zijn de eerste resultaten al bekend en zijn we alweer bezig met verder onderzoek. Ook op het gebied van revalidatie zijn veel kansen als het gaat om het gebruiken van VR als hulpmiddel. In het grootste revalidatie ziekenhuis van het Midden-Oosten staat dan ook ons VR-platform.

Wij kunnen niet wachten om bij zo veel mogelijk mensen een lach op hun gezicht te toveren, want dat verdient iedereen. We zijn benieuwd wat de toekomst te brengen heeft. Blijf ons op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Mochten er vragen zijn, laat vooral hieronder een reactie achter. Of stuur een mailtje naar sparkle@humanxr.com.

Désiré de Vries
VR consultant