Op onze Social Media kanalen was al te zien dat we een bezoekje brachten aan Dubai, maar wat gingen we daar precies doen? Dat lees je hier! In Dubai bezochten wij het grooste state-of-the-art revalidatie ziekenhuis van de Verenigde Arabische Emiraten. Waarom? Omdat wij, HumanXR, het design en de software van hun VR room hebben mogen leveren.

Grootste revalidatie ziekenhuis

Tijdens de opbouw van het grooste revalidatie ziekenhuis van de Verenigde Arabische Emiraten, kwam Thumbay Group bij ons met de vraag of wij hen konden ondersteunen met de invulling van de VR room van hun nieuwste ziekenhuis. De mogelijkheden om Thumbay Group te ondersteunen waren er zeker en wij hebben de VR room van het design en de software mogen voorzien. We hebben de medewerkers op afstand trainingen gegeven, zodat zij weten hoe ze het systeem kunnen gebruiken.

HumanXR VR room revalidatie ziekenhuis Dubai

Op 4 juli werd het ziekenhuis geopend met de VR room waarin ons systeem staat, maar de officiële inauguratie vond pas op 10 september plaats. Thumbay Group nodigde ons uit om hierbij aanwezig te zijn. Tijd voor een reis naar Dubai om de VR room in het echt te bewonderen.

Bezoek aan Dubai

Op 7 september vertrokken Marco en Niels naar Dubai om de officiële inauguratie van het ziekenhuis bij te wonen. Een bijzonder moment om de VR room met ons systeem in het echt te bekijken. Ook gaven Marco en Niels de medewerkers nogmaals een training. Dit maal face to face.

demonstratie VR systeem HumanXR

Op 10 september vond de inauguratie van het ziekenhuis plaats. In de aanwezigheid van onder andere de minister van gezondheid en voormalig Pakistaanse cricket speler & tv-persoonlijkheid Wasim Akram, konden wij ons VR systeem presenteren en de mogelijkheden voor revalidatie laten zien.

Ook het ‘Innovation in Rehabilitation Congress’ vond plaats op 10 september. Hier hebben wij aan de aanwezigen, onder wie doktoren, professors en onderwijzers, demonstraties gegeven van ons VR-systeem. Het congres was volledig georiënteerd op de mogelijkheden voor innovatie in de revalidatie. Dit gaf ons de mogelijkheid ook hen te laten zien wat de mogelijkheden van Virtual Reality voor revalidatie zijn.

reward sponsoring congres HumanXR

Toekomst

We zijn erg trots dat we ons werk ook buiten de grenzen van Nederland kunnen inzetten. We kijken uit naar wat de toekomst te brengen heeft. Samen met Thumbay Group en Villa Beretta (onze partner in revalidatie) willen we content blijven ontwikkelen die kan bijdragen aan het revalidatieproces.