Positieve feedback van zorgprofessionals

jul 7, 2017 | 0 Reacties

De afgelopen 2 dagen heeft HumanXR samen met Vivantes de mogelijkheden van VR in de ouderenzorg gedemonstreerd op het “Waardigheid en Trots” -congres. Hier komen mensen en initiatieven samen die de lichamelijke en mentale problemen van het ouder worden willen veraangenamen. Zorgverleners konden er de VR-toepassing van HumanXR uitproberen en reageerden zeer enthousiast.

Drs. Tom Brandsma, Adviseur Zorgvernieuwing, zegt hierover: “Ik geloof dat Virtual Reality (VR) ouderen kan stimuleren meer aan lichamelijke beweging te doen. Daarnaast kan VR effectieve cognitieve afleiding bieden aan mensen met pijn. Naar mijn mening is VR zeer veelbelovend en zou het een goede bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven in de ouderenzorg”.

Andere opmerkingen waren:
“Een echt leuke ervaring!”
“Ik kreeg echt het gevoel er een poosje uit te zijn…”
“Ik geloof absoluut dat dit werkt voor ouderen!”
“Ik ben benieuwd hoe dit het gedrag van mensen met dementie beïnvloedt.”
“Het geeft me een heel prettig gevoel.”
“Verbazingwekkend wat tegenwoordig de mogelijkheden zijn voor mensen die zorg en aandacht nodig hebben.”