HumanXR op VideoBlocks blog

jun 25, 2017 | 0 Reacties

Bij HumanXR streven we ernaar verbazingwekkende virtuele ervaringen te creëren voor zorgvragers, vooral ouderen die niet meer zo goed kunnen reizen of eropuit kunnen. Veel van onze ervaringen worden real-time door de computer gegenereerd (synthetische VR) om mentaal en fysiek te stimuleren. Regelmatig wisselen we dit af met video- en foto-gerelateerde content.

Ervaringen op basis van video- en fotomateriaal kunnen gemakkelijker te ondergaan zijn voor mensen die voor het eerst met VR in aanraking komen of die de bewegingsgestuurde bediening niet volledig kunnen gebruiken door lichamelijke beperkingen.

Er zijn veel bronnen voor 360° video beschikbaar. Toch is het niet gemakkelijk aan hoogwaardige content te komen voor een goede prijs en met een duidelijke gebruikslicentie. In deze context is VideoBlocks (met zusterbedrijf AudioBlocks, voor hoogwaardige audio) één van onze favoriete leveranciers.

Daarom waren wij bijzonder verheugd en aangenaam verrast dat we genoemd werden in een recente blogbijdrage van VideoBlocks. Dit schreven zij over HumanXR:

HumanXR gebruikt VR-beelden om ouderen ervaringen te bieden die zij zelf niet meer kunnen opzoeken. Stel je de opwinding voor van een bedlegerige oma die weer door het bos kan lopen. Of het gezicht van je opa als hij terugkeert in de stad waar hij zijn vrouw ten huwelijk vroeg – allemaal in virtual reality. Van therapeutische ervaringen voor ouderen tot herbeleving van het verleden – HumanXR gebruikt VR ten goede.

Bedankt voor de publiciteit VideoBlocks! En blijf ook vooral dat mooie, hoogwaardige video- en audiomateriaal maken!