Virtuele verwondering

Onze virtuele ervaringen worden ontworpen in samenwerking met grafische kunstenaars. Zij delen onze passie diegenen te helpen die het het hardst nodig hebben. Wij beloven een hoge mate van immersie en intuïtieve interactie. En we nodigen deskundigen op het gebied van geriatrie, fysiotherapie en psychologie uit mee te denken bij het ontwerpen van de best mogelijke ervaringen. Hoe beter de ervaringen, hoe beter de oefeningen, fysiek en mentaal. Met positieve gevolgen voor lichaam en geest.

Wetenschappers wisten het 10 jaar geleden al: betere mediavormen en betere inhoud beïnvloeden je stemming ingrijpend1. Inmiddels weten we dat dit ook voor VR geldt. Goede VR inspireert en activeert, ongeacht leeftijd.

Geniet van een vlucht in een luchtballon

Bewonder prachtige winterlandschappen

Laat je inspireren door bijzondere werelden

Bewonder kunst en cultuur

Het gevoel écht ergens anders te zijn
‘Maar doet televisie dat niet ook al?’, vraag je je misschien af. Enigszins. Televisie laat je beelden onthouden. Maar met de krachtige onderdompeling van Virtual Reality (VR) onthoud je ervaringen, alsof ze echt gebeurd zijn. En er is één heel groot verschil: in VR bouwen we werelden waarin je zelf kunt fietsen en wandelen.

Volgens wetenschappers geeft betere VR een groter gevoel van aanwezigheid2. En nog indrukwekkender: de onderdompeling van VR leidt mede tot lichamelijke en geestelijke activatie. Én zorgt voor een welkome afleiding van de pijn3. Precies wat we nodig hebben voor algemeen welbevinden en behoud van vitaliteit!

Voor de best mogelijke ervaring bouwen we onze VR-werelden volgens onze eigen HumanXR i3 ontwerp filosofie. Elke wereld is intelligent, interactief en immersief.

Intelligent
We gebruiken kunstmatige intelligentie en machine learning om onze ervaringen verder te verbeteren. En we kunnen de VR-wereld aanpassen aan het niveau van de gebruiker zonder dat deze daar iets van merkt. Zo fiets je bijvoorbeeld in sommige VR werelden achter een kleine vos aan, welke je als een slimme gids de weg wijst en het niveau van training aanpast waar nodig. Een intelligente virtuele coach, dus!

Ook voor beweging van armen en handen gebruiken we kunstmatige intelligentie om bewegingspatronen te herkennen. Zo kan de de computer je in virtual reality en augmented reality helpen om oefeningen netjes en op de juiste manier uit te voeren.

 

Interactief

Met motion controllers volgen we de beweging van je handen en armen. En je kunt elke floorbike aansluiten op onze virtuele werkelijkheid met behulp van een kleine sensor. Zo plaatsen we je fysiek in een nieuwe wereld. Jij bepaalt waar je heen gaat of wat je doet. Dat gevoel van vrijheid is cruciaal, vooral voor mensen die beperkt mobiel zijn.

Interactiviteit betekent ook dat je fysiek dingen kunt doen. Bijvoorbeeld boogschieten of met kleine armbewegingen fruit plukken. Of handgebaren maken om een bepaald (bos)pad te kiezen. Hierin schuilt het grote verschil met statische 360 video: hierin ben je niet meer dan een toeschouwer. Wij ontwerpen werelden waarin je wordt uitgenodigd om zelf dingen te doen en te ondernemen.

Immersief

Met immersief bedoelen we het gevoel dat je echt even ergens anders bent. Het ontwerpen van immersieve VR is een vak apart. Het gaat er niet om dat het echt uitziet, het gaat erom dat het echt voelt. Dat is een groot verschil. Daarom zijn onze werelden dynamisch, net als het echte leven. Je ziet vogels vliegen, wolken voorbij drijven en sneeuwvlokken om je heen vallen terwijl je onderweg bent. Elke keer is anders, hoe vaak je ook reist

Tot slot maken wij onze VR werelden stereoscopisch. We hebben niet voor niets twee ogen: zo zien we diepte. Je ziet en voelt dan duidelijk hoever je van objecten verwijderd bent. Dit kan niet met virtual reality op basis van 360 ̊ video en daarom bouwen wij met grafische computer technologie.

Making exercise fun again

Reminiscentie: bezoek opnieuw die plek van vroeger

Best of both worlds

Natuurlijk heb je controllers nodig om bewegen in VR mogelijk te maken reality. Op deze manier weet de computer wat je armen of benen aan het doen zijn! Voor het volgen van de beweging van handen en armen gebruiken we de geavanceerde VR-controllers van bijvoorbeeld het Oculus Rift-platform. Ook bieden we een slimme floorbike aan, waarmee je kunt fietsen in elke VR-wereld die we creëren!

We realiseren ons echter dat er op veel plaatsen waar mensen werken aan hun conditie en gezondheid al goede floorbikes beschikbaar zijn. Daarom maken we het mogelijk om elke floorbike uit te rusten met een kleine sensor. Deze sensor volgt je beweging en gebruikt deze in de virtuele wereld. Dus … je hoeft niet te investeren in nieuwe fitnessapparatuur. Gebruik je favoriete vloerfiets terwijl je geniet van een intelligente, interactieve en immersieve VR ervaring van HumanXR. Best of both worlds!

Zorgen is vooral geven. Daarom vloeit 50% van onze inkomsten direct terug naar onze community in de vorm van nieuwe ontwerpen voor nieuwe werelden.

1/2 Immersion and emotion: their impact on the sense of presence. Banos RM, Botella C, Alcaniz M, Liano V, Guerrero B, Rey B. Cyberpsychol Behav. 2004 Dec;7(6):734-41

3 The Effectiveness of Virtual Reality Distraction for Reducing Pain: A Meta-Analysis by Melissa P. Kenney and Leonard S. Milling University of Hartford. Psychology of Consciousness: Theory, Research, and Practice 2016 American Psychological Association 2016, Vol. 3, No. 3, 199–210

4 Interactivity Influences the Magnitude of Virtual Reality Analgesia. Wender et al. 2009. Journal of Cyber Therapy and Rehabilitation react-text: 52 2(1):27-33