HumanXR lanceert eerste VR platform voor ouderen

HumanXR lanceert eerste VR platform voor ouderen

UTRECHT – Tijdens de ICT&HEALTH Conference op 26 Januari 2018 in Utrecht lanceert HumanXR het eerste virtual reality platform gemaakt voor ouderen in Nederlandse zorginstellingen.

Met het HumanXR platform kunnen zorgprofessionals hun cliënten verrassen en inspireren met een bezoek aan het Louvre, met een reis in een luchtballon of met simpelweg een virtuele wandeling in een prachtig winterlandschap. De Virtual Reality (VR) ervaringen zijn geselecteerd en ontworpen om het welbevinden en de gezondheid van ouderen te bevorderen op basis van input van geriaters, fysiotherapeuten, verplegers, psychiaters en dagbestedingscoaches. Doel is fysieke en mentale activatie en rehabilitatie bij ouderen met somatische problematiek, maar bijvoorbeeld ook afleiding van chronische pijn en ontspanning bij cliënten met een vorm van dementie.

Vivantes, Proteion, Land van Horne en Groenhuysen zijn enkele innovatieve zorgorganisaties die dit jaar samen met HumanXR starten met het aanbieden van VR aan hun cliënten. Op basis van de ervaringen bij deze zorgorganisaties zal het HumanXR platform verder worden uitgebreid met nieuwe VR werelden. In 2018 kunnen zich nog een tiental andere zorginstellingen aansluiten.

Drs. Tom Brandsma, Adviseur Zorgvernieuwing bij Vivantes: “Ik geloof dat het Virtual Reality platform van HumanXR ouderen kan stimuleren meer aan lichamelijke beweging te doen. Daarnaast kan VR cognitieve afleiding bieden aan mensen met pijn of dementie. Naar mijn mening zeer veelbelovend voor verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen in de ouderenzorg”.

Copyright APA foto / Vivantes

Happy Holidays and Happy New Year!

Happy Holidays and Happy New Year!

Fijne feestdagen allemaal! Hartelijk dank aan onze partners, klanten, gebruikers en vrienden voor de prettige contacten van het afgelopen jaar en laten we er samen een sparkling 2018 van maken en nog meer glimlachen realiseren!

HumanXR aan de slag bij Land van Horne

HumanXR aan de slag bij Land van Horne

Iedere keer weer bijzonder om te zien: het vermogen om mensen te raken met virtual reality. Vaak een lach en soms een traan van ontroering. Zo ook bij de clienten van Land van Horne. Prachtig om te zien!

Hier beneden een paar beelden van deze bijzondere eerste ervaringen voor veel van de ouderen (dank Land van Horne voor de fotos).
Samen hebben we een tocht met luchtballon gemaakt, de Grand Canyon bezocht in een kano, spellen gespeeld om mensen tot bewegen aan te zetten en zelfs het Louvre bezocht. De feedback was bijzonder positief. Daar doen we het voor: we sparkle minds.

Bedankt Land van Horne!